sesik, jesteś cały?
sprzęgło klimatyzacji , elektromagnes
Zwiń
X
-
sprzęgło klimatyzacji , elektromagnes
od paru dni słyszę że sprężarka klimy załącza się elektro magnes spadają delikatnie obroty i znowu się za chwile załącza tak ze trzy razy chwila przerwy i znów próby załączania. miesiąc temu nabijałem klimę fachowiec mówił ze coś słabo cisnie ale jeszcze po działa . czy jak wymienię sprzęgło klimy cały komplet to wystarczy , czy jeszcze coś trzeba zrobić lub więcej co nie będę mógł zrobić tylko jakiś warsztat od klimy ??
_________________ czytałem parę tematów podpinałem się pod i zero odpowiedzi.pytanie 2: co trzeba za częsci do regeneracji sprężarki ?jakby co posiadam kabel vag
-
-
Zamieszczone przez pablokinahczy jak wymienię sprzęgło klimy cały komplet to wystarczy
Zamieszczone przez pablokinahczy jeszcze coś trzeba zrobić lub więcej co nie będę mógł zrobić tylko jakiś warsztat od klimy ??
Zamieszczone przez pablokinah2: co trzeba za częsci do regeneracji sprężarki ?
Komentarz
-
-
wymiana sprzęgiełka to nie problem już tam zaglądałem i odkręciłęm bez problemu ale jak coś jeszcze dam radę zrobić bez specjalnych narzędzi to przy okazji mogę zrobić . nic nie skrzywiłem.PS: turbine też sam czyściłem i śmiga do tej pory
[ Dodano: Czw 19 Maj, 11 11:33 ]
dzięki za ten link mam teraz taniej i mogę osobiście odebrać
tak to wygląda tu masz link
http://allegro.pl/listing.php/search...cji&category=0[/quote]
[ Dodano: Pon 23 Maj, 11 16:59 ]
a przedwczoraj po południu klima zadziałała i chodziła do wieczora pożniej do południa nie działała i znów po 15 zaczeła działać i wieczorkiem znowu koniec na następny dzień zerknołem do ksiązki obakałem gdzie przekażniki i bezpieczniki klimy i do auta bezpieczniki całe to za przekażniki i trochę zdziwo gdyż tam gdzie książka ma wyrysowany przekażnik klimy u mnie nie ma. to czysciłem styki po koleji i teraz klima działa. ale moje pytanie czy ma ktoś opis przekażników 1.9 tdi 110 KM 2000 przed fl w książce przekażniki są tylko pod kierownicą a u mnie sa jeszcze w komorze silnika 2 ?? jak bedzie trzeba zrobie zdjęcia .jakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
-
podepnę się po temat...
Do dnia dzisiejszego wszystko chodziło sprawnie. Klima elegancko chłodziła.
Podczas stania w korku do ronda z nawiewu zaczęło lecieć ciepłe powietrze :evil:
Szybkie spojrzenie pod maskę i okazało się, że sprzęgiełko raz załącza na sekundę i rozłącza kompresor... towarzyszyły temu duże drgania całego silnika. Zapewne od oporu jaki stawiało sprzęgiełko ?
I teraz pytanie czy to sprzęgiełko ??
Bo jakie mamy temperatury to wszyscy wiemy a mi już po raz kolejny klima przestała działać.....
taki komplet rozwiązuje problem ??
EDIT :
Dodaje filmik jak zachowuje się moje sprzęgiełko. ( sorki za lektora ops: )
A tutaj rurka która idzie do osuszacza..... zauważyłem to przy nagrywaniu sprzęgiełka. Czy mogło mi ubyć oleju i przez to tak się zachowuje kompresor ?
Uploaded with ImageShack.us
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ulysseże sprzęgiełko raz załącza na sekundę i rozłącza kompresor
Zamieszczone przez ulysseCzy mogło mi ubyć oleju i przez to tak się zachowuje kompresor ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebuulysse napisał/a:
Czy mogło mi ubyć oleju i przez to tak się zachowuje kompresor ?
całkiem prawdopodobne,radze nie włączać sprężarki
Przed chwila podłączyłem komputer 0 błędów. Także czynnik jest bo 2 tyg temu wymieniałem czujnik ciśnienia. :roll:
Ale faktycznie posłuchałem samochodu na wolnych obrotach przy wyłączonej klimie i słychać cykanie także to pewnie to. Zamawiam dzisiaj sprzęgiełko.
A teraz pytanie jak je zdjąć ? Czym zablokować koło pasowe podczas odkręcania śruby ?? Potrzebny będzie ściągacz ??
Bo nie mam zamiaru po raz kolejny płacić za serwis skoro mam kanał i sam mogę to zrobić
Komentarz
-
-
dokladnie u mnie tak samo działała jak u ulysse
[ Dodano: Sob 11 Cze, 11 17:53 ]
Chłopaki to nie to ja wymieniłem i dalej nie działa,szukajcie gdzie indziej.
a było dużo rozkręcaniai mocowania ze spinkami
[ Dodano: Pon 13 Cze, 11 12:21 ]
zaczołem znowu grzebać i gdzieś na forum wyczytałe iż nabijają za dużo gazu do klimy i z tą myśla trochę opróżniłem i znowu działa a wymiana sprzęgła nie pomogła tylko portfel uszczupliła
[ Dodano: Wto 14 Cze, 11 07:22 ]
działało jeden dzień :cry:jakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
Komentarz